Ammeloe

grens.jpg

De twaalfde etappe van onze fietsreis door Noordrijn-Westfalen en Nederland reden we vanuit Goor naar Ammeloe.

Het zou vandaag vrijwel de gehele dag regenen. Even overwogen we om een extra nacht in de B&B in Goor te blijven en per openbaar vervoer heen en weer naar onze afspraak vandaag in Hengelo te gaan. Maar daarvoor ben je niet per fiets met bagage op reis. Onze fietstassen zijn waterdicht en ook onze regenkleding hadden we ingepakt. Wij zagen eruit als geelgekleurde astronauten, maar we konden zo wel gewoon door de regen verder fietsen.

We reden vanaf Goor langs de provinciale weg N346 naar Hengelo. Na onze afgspraak reden we de stad weer uit langs de proviciale weg N739 richting Haaksbergen. We hadden geen zin om in de regen over kleine en onverharde fietspaden te touren, maar wilden zo snel mogelijk doorrijden naar de fietsroute waarlangs we vanaf de grens door Münsterland wilden gaan fietsen.

In Haaksbergen namen we een pauze bij een Bakker Bart. Onder het genot van een moorkop gingen we per telefoon op zoek naar een slaapplaats. Langs de beoogde route bleek alles op reisafstand bezet te zijn. Via een tip in Bett+Bike kwamen uit bij een slaapplaats in het Duitse kerkdorp Ammeloe. Nog nooit van gehoord…

haaksbergenregenpak.jpg

Na wat slingeren door Haaksbergen kwamen we op de weg in die richting. We staken bij Oldenkotte de grens over.

De regen was gestopt en we waren vrij vroeg bij onze slaapplaats. Na het parkeren van de fietsen in een garage kwamen we in gesprek met een eveneens per fiets reizend Duits echtpaar. Na het douchen namen we tijd om op ons gemak te voet de mooie dorpskern en kerk van Ammeloe te bekijken. Deze wandeling plus de uitstekende maaltijd en ruime kamer in het hotel bezorgden ons een onverwacht fijne afsluiting van deze regenachtige fietsdag.

We fietsten vandaag over delen van deze fietsroutes:

We reden vandaag met een omweg vanwege een afspraak door de regen weer terug naar de grens van Nederland en Duitsland. In Nederland konden we in de regen goed gebruik maken van de goede fietspaden langs autowegen en in de stad. In Duitsland werden we aangenaam verrast door droog weer, een uitstekend hotel en de prachtige historische dorpskern van Ammeloe.

#fietsen #reis #route #duitsland #nederland

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Blubber

Boven op de Rothaarbergen achter ons dorp was vorige week de eerste sneeuw gevallen. Ik had een foto van een wandeling door die sneeuw in m'n @dasfotoalbum gezet. Kort daarna kreeg ik een bericht van Hans1. Hij zou deze week met zijn... Continue →