Fietsbagage

de bagage.png

Binnenkort gaan Toos en ik meerdere weken met de fiets op reis. Vandaag pakken we alvast onze bagage in de fietstassen.

Wat nemen we mee op een fietsreis?

We kunnen aan onze fietsen vier tassen van Ortlieb hangen, twee Back-Roller Plus PRO’s aan de bagagedrager achter en twee Gravel-Pack’s aan het lage rek voor. Bovenop de bagedrager zouden we ook nog spullen kunnen binden, maar dat doen we niet.

We kamperen niet. Dit scheelt veel bagage, want we nemen géén tent, kookgerei, slaapzak, vouwstoel en andere kampeerspullen mee op de fiets. Onderweg huren we dagelijks eind van de middag ergens onderweg een slaapplaats.

Aan de tasruimte hebben we genoeg, ook al gunnen we ons de luxe van voldoende schone kleren voor minstens zeven dagen, waarin we geen kleding met de hand hoeven wassen. Meestal blijven we elke week wel ergens twee nachten. Op zo'n rustdag regelen we een wasmachine voor de was en gaan we wandelen.

Op onze reisfietsen kunnen we pakweg 50 kilo bagage vervoeren. Onze ingepakte tassen zijn veel lichter, want weinig gewicht fietst prettiger. We beperken het gewicht van onze bagage door lichtgewichtspullen te gebruiken en informatiemateriaal en boeken digitaal mee te nemen.

Tijdens het inpakken van onze bagage gebruiken we een checklist, onze paklijst fietsreizen. Je kunt deze paklijst tussen mijn lijstjes online lezen:

Spullen voor lichaamsverzorging zijn een indivuele keuze, daarom heb ik die op deze online paklijst niet als voorbeeld gespecificeerd.

Wanneer we onze checklist op basis van ervaringen en nieuwe aankopen wijzigingen, zal ik ook onze online paklijst actualiseren.

binnentasjes.jpg

Update februari 2020 Om ietwat orde aan te kunnen brengen in de grote achtertassen hebben we de sinds dit jaar verkrijgbare inzettasjes van Ortlieb gekocht. Kleding en toiletspullen kunnen we daarmee verdelen over zes compartimenten — beter binnen handbereik en bij de slaapplekken handiger in- en uit te pakken.

#hardware #fietsen

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Fietsreis door Limburg en Nordeifel

We zijn weer thuis na de fietsronde door Noordrijn-Westfalen, Limburg en Nordeifel. De reis duurde een kleine twee weken en we reden ruim 750 kilometer in 9 dagetappes op onze fietsen. Het was een mooie fietsreis door ons merendeels nog... Continue →