Berkel

vreden

De dertiende etappe van onze fietsreis door Noordrijn-Westfalen en Nederland reden we vanuit Ammeloe naar Nottuln.

Na een groots ontbijt fietsten we de zon tegemoet. Had het gisteren nog geregend, vandaag was daar niets meer van te merken. We reden naar Vreden om vandaar de internationale fietsroute Europaradweg R1 te volgen richting Münster. De route bleek in deze streek grotendeels rond het natuurgebied NSG Berkelaue langs het riviertje de Berkel te voeren, met een gelijknamige fietsroute.

In Vreden kochten we een lunch bij een bakker en reden we rond over het marktplein. Langs de Flugplatz Vreden reden we door naar een volgend stadje, Stadtlohn, reden even naar de kerk in het centrum en aten op een bank aan de Berkel onze lunch. We probeerden ons voor te stellen hoe dit rustige stadje plaats van een slagveld in de dertigjarige oorlog was geweest en aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geheel platgebombardeerd werd.

Vredenwegeweiser.jpg

De route voerde ons hierna door het NSG Liesner Wald en langs het Jagdschlöschen im Sirksfeld en Schloss Varlar.

Nabij Darfeld bekeken we tijdens een volgende pitstop waar we zouden kunnen overnachten. We besloten te reserveren in de jeugdherberg in Nottuln.

billerbeck.jpg

We verlieten de route om via het mooie stadje Billerbeck daarnaartoe te rijden.

Langs fietspad tussen Billerbeck en Nottuln reden we door geelgetint landbouwgebied. Ons tempo nam toe, naarmate er meer wolken voor de zon schoven en een frisse wind opstak. Zo bleven we lekker warm.

rapst.jpg

Na het inchecken en douchen hadden we nog tijd voor een wandeling door Nottuln. Hierna smaakte de gezonde maaltijd in de jeugdherberg prima!

We fietsten vandaag over delen van deze fietsroutes:

Deze dag begon zonnig en eindigde bewolkt. We reden door mooie stadjes, door meerdere natuurgebieden met riviertjes, bossen en landhuizen en over heuvelachtig akkerland. Een leuke eerste kennismaking met het Münsterland.

#fietsen #reis #route #duitsland

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Nutscheid

Aan de zuidwestelijke rand van het Bergisches Land ligt, parallel aan de rivier Sieg, een klein gebergte1: de Nutscheid. Beginnend met een klim vanuit het dal van de Sieg bij Hennef kun je over de bergkam richting Sauerland fietsen. Daar... Continue →