Keulen

A038543A-FF95-4EE0-B638-4E346F220835.jpeg

De tweede etappe van onze fietsreis door Noordrijn-Westfalen en Nederland reden we vanuit Marienheide naar Keulen.

Nadat we in een supermarkt proviand voor onderweg hadden gekocht, voerde vanaf Marienheide de fietsroute ons vrijwel voortdurend over spoorlijnfietspad. In Wermelskirchen wisselden we van de Bergischer Panorama-Radweg naar de Panorama-Radweg Balkantrasse, een spoorlijnroute omlaag naar Leverkusen aan de Rijn.

In Wipperfürth was nog een stukje spoorrails met daarop een tot museum omgebouwde oude ‘Uerdinger Schienenbus’. Het thema was het doorgangskamp in Wipperfürth, na de Tweede Wereldoorlog ingericht voor vluchtelingen, de zogenaamde Heimatvertriebenen uit de voormalige oostelijke gebieden van Duitsland die werden ingenomen door Polen en de Sovjet-Unie. Dagelijks kwamen tot zo'n 1800 personen aan.

7970BEDF-BAC0-49E0-87E1-A8D974D637AD.jpeg

Soms was het in een stad even zoeken naar de juiste richting, maar doorgaans konden we het spoor goed volgen. Op het laatste stuk van de Balkantrasse raakten we bij Dierath door een verkeerd gedraaid fietsbord even het spoor bijster. Toen we daardoor op de wandelroute Leverkusener Obstweg terecht kwamen, gingen we die route volgen. Door prachtige velden met fruitbomen en met mooie vergezichten op het lager gelegen rijndal rolden we, ondanks de hobbelige ondergrond van gravel, steenslag en kuilen, in snel tempo omlaag naar Leverkusen. Daar zochten we onze weg dwars door deze fietsonvriendelijke stad en bereikten we de Rijn via het aan de oever gelegen Neuland-Park. Hier spraken we andere fietsreizigers, die een kiekje van ons maakten temidden van het fietskunstwerk in dit park.

73808421-259E-470F-85B8-AE87F9D45AB8.jpeg

Langs de oever van de Rijn reden we over de Rijnfietsroute langs goede en vlakke fietspaden stroomopwaarts van Leverkusen richting Keulen. Bij Mühlheim staken we via een brug de Rijn over, waar we in een voorstad van Keulen een slaapplaats vonden.

A1827B94-D381-45D4-97C0-24A854856ADF.jpeg

We fietsten vandaag over delen van deze fietsroutes:

dom van keulen.jpg

Er was nog tijd over om te voet langs de rijnpromenade naar het centrum van Keulen te wandelen, de indrukwekkende Dom van Keulen te bezichtigen en met een metro terug te rijden. Keulen, een leuke afsluiting van deze fietsdag!

#fietsen #reis #route #duitsland

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Salland

De elfde etappe van onze fietsreis door Noordrijn-Westfalen en Nederland reden we vanuit Den Ham naar Goor. We vertrokken op deze zonnige zondag al vroeg uit Den Ham. De eerste uren reden we over rustige wegen via knoopunten in de... Continue →