Fietsreis door Nederland en België en Duitsland

radreise202007-2.jpeg

We zijn weer thuis na de fietsronde door het zuiden van Nederland, het noordoosten van België en via de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Hessen door het Rijnlands leisteenplateau in Duitsland. De reis duurde twee weken en we reden ongeveer 900 kilometer in 11 dagetappes op onze fietsen.

We konden weer met de trein reizen. Met mond-neus-masker op en eigen zitbank. De treinreizigers moesten allen aan het raam zitten, om voldoende afstand te houden. Er was genoeg plek voor onze fietsen en we hadden geen vertraging. Zo begon de fietsreis dit keer vanaf station Venlo.

Langs fietsknooppunten en de LF13 Schelde-Rheinroute reden we door Limburg en Brabant naar Tilburg, waar we een paar dagen familie bezochten.

Vanuit Tilburg namen we het fietspad Bels Lijntje naar Turnhout in België, vanwaar we enkele dagen door de Kempen en Limburg de Grensroute volgden tot aan het drielandenpunt bij Vaals en Aken.

dodendraad.jpeg

Onderweg bekeken we meerdere monumenten met informatie over De Draad die deze grens afsloot tijdens de Eerste Wereldoorlog. We bekeken de Acht Zaligheden en stonden stil bij vele Grenspalen.

We klommen vanuit België naar het drielandenpunt en hadden al doende tegelijk ook de Vaalserberg, de hoogste berg op Europees Nederlands grondgebied beklommen.

vaalserberg.jpeg

We reden van hier door België, waar we een dag later in de Hoge Venen het Signaal van Botrange, op de hoogste berg van België, beklommen.

signaldebotrange.jpeg

Na een lang weekend pauze in een bungalowpark in de Eifel reden we door de Kalkeifel en de Vulkaan-Eifel, waar we de Hohe Acht, de hoogste berg in de Eifel, en daarop de Kaiser-Wilhelm-Turm beklommen.

hoheacht.jpeg

Over de Vulkanpark-Radweg en langs de Rijn en Deutsches Eck bij Koblenz fietsten we hierna naar de monding van de Lahn in de Rijn.

Langs deze rivier reden we stroomopwaarts tot Limburg. Vorig jaar zijn we vanaf de bron tot aan Limburg gefietst. We hebben na deze reis dus langs de gehele Lahnradweg gefietst.

We waren van plan nog wat verder zuidelijk ook nog door de Taunus te fietsen, maar dit doel hebben we bewaard voor een latere fietsreis. We verwachtten bezoek van bekenden en familie in ons dorp en wilden daarvoor tijdig weer thuis zijn. Door het Westerwald, het Dilltal en het Rothaargebergte reden we vanaf de Lahn terug naar het Schmallenberger Sauerland.

We hebben deze fietsreis van 2 tot en met 16 juli 2020 in 11 etappes 894 kilometer en 6920 hoogtemeters gefietst:

ETAPPES #

✒️ Vooraf ⇢

🚲🚲 Etappe 1a: 🇩🇪 SchmallenbergFreienohl • 43 km, 224 m

🚂 Maas-Wupper-Express

🚲🚲 Etappe 1b: 🇳🇱 VenloOspel • 39 km, 85 m

🚲🚲 Etappe 2: 🇳🇱 OspelTilburg • 88 km, 143 m

🚲🚲 Etappe 3: 🇳🇱 Tilburg — 🇧🇪 Lommel • 88 km, 151 m

🚲🚲 Etappe 4: 🇧🇪 LommelAldeneik • 77 km, 99 m

🚲🚲 Etappe 5: 🇧🇪 Aldeneik — 🇳🇱 Eijsden • 65 km, 260 m

🚲🚲 Etappe 6: 🇳🇱 Eijsden — 🇩🇪 Mützenich • 78 km, 1344 m

🚲🚲 Etappe 7: 🇩🇪 MützenichStadtkyll • 73 km, 473 m

🚲🚲 Etappe 8: 🇩🇪 StadtkyllMayen • 82 km, 1409 m

🚲🚲 Etappe 9: 🇩🇪 MayenNassau • 86 km, 338 m

🚲🚲 Etappe 10: 🇩🇪 NassauWaldbrunn • 61 km, 837 m

🚲🚲 Etappe 11: 🇩🇪 WaldbrunnSchmallenberg • 114 km, 1557 m

We fietsten over (delen van) deze fietsroutes:

en we doorkruisten daarbij de natuurgebieden:

We hebben onderweg overnacht in:

#duitsland #fietsen #nederland #reis #route

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Rheinisches Braunkohlerevier

De derde etappe van onze fietsreis door Noordrijn-Westfalen en Nederland reden we vanuit Keulen naar Hückelhoven. Na een stevig ontbijt in de jeugdherberg in Köln-Riehl, fietsten we langs de Rijn naar het Keulse parkgebied Inneren... Continue →