Pandemisch fietsen

hygienekram.jpeg

De toerismestop is na ruim twee maanden voorlopig voorbij. Tourismeverblijven en restaurants in onze deelstaat Noordrijn-Westfalen mogen, met inachtneming van in detail beschreven extra hygiënemaatregelen, weer gasten ontvangen. De grens met Nederland is open en sinds kort hoef je niet meer twee weken in quarantaine wanneer je vanuit Nederland terugkeert naar Duitsland. Toos en ik kunnen dus weer met de fiets op reis naar Nederland.

Het wordt een korte reis van hooguit twee weken. We willen niet te ver van huis reizen, want er is een kans dat we snel naar huis zullen moeten. In Duitsland is een is een veiligheidsklep afgesproken: bij een toename van meer dan 50 COVID-19-geinfecteerden per 100.000 inwoners in een landkreis zullen in die regio de mensen weer beperkt moeten worden in hun bewegingsvrijheid. Onderweg moeten we overal waar we eten of slapen een formulier invullen met onze contactgegevens. We kunnen daarmee worden gevraagd om thuis in quarantaine te gaan als er aldaar ook iemand zal zijn geweest die geïnfecteerd blijkt.

Nog niet alle slaapverblijven en horeca zijn al weer geopend. Voor de zekerheid reserveren we daarom voor de eerste reisdagen, ook al beperkt ons dat in de dagelijkse keuze van reistijd en reisroute.

Door het Bergisches Land rijden we naar de Rijn. Bij Düsseldorf gaan we verder over de Fietsallee langs de Noordervaart fietsen en we zullen in Naturpark Schwalm-Nette de grens passeren.

We fietsen tot onze fietsenmaker in Limburg, gaan vandaar naar het zuiden tot Aken en via de Eifel weer huiswaarts.

Onderweg zullen dagelijks via WhatsApp Status verslag doen.

We hebben mondkapjes en desinfectiespullen aan onze bagage toegevoegd.

We zijn klaar voor vertrek!

#duitsland #fietsen #nederland #reis #route

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Fietsreis door Nederland en België en Duitsland

We zijn weer thuis na de fietsronde door het zuiden van Nederland, het noordoosten van België en via de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Hessen door het Rijnlands leisteenplateau in Duitsland. De reis duurde twee weken... Continue →